perjantai 7. joulukuuta 2007

Aasi menehtyi Korkeasaaressa! (1. elokuuta 2007)

Keskiviikkona Korkeasaaren eläinpuistossa nuori urosaasi menehtyi uroskamelin puremasta. Silminnäkijoiden mukaan aasi uhitteli kamelille ja lopulta tilanne kärjistyi siihen, että aasi hyökkäsi kamelin kimppuun. Kameli reagoi hyökkäykseen puremalla aasia, jonka seurauksena aasi menehtyi.

Tapahtuma on järkyttänyt muutoin kovin rauhallista Korkeasaarta. Tapahtuman silminnäkijöinä oli kaksi aasia, kamelin puoliso ja joukko eläintarhan vieraita.

Nahistelun syy on spekulaatioiden varassa, mutta todennäköisimmin nuori aasi on pyrkinyt tekemään vaikutuksen kamelin puolisoon ja mahdollisesti kahteen paikalla olleeseen naarasaasiin. Yksi eläintarhan vieraista kertookin kamelin puolison olleen erittäin vetävän näköinen.

Poliisi on kuulustellut kamelia ja silminnäkijöitä. Rikospoliisista ei kerrota julkisuuteen tutkinnan yksityiskohtia, mutta se on paljastettu, että tällä haavaa kamelia epäillään hätävarjelun liioittelusta ja taposta. Tutkinnanjohtaja rikoskonstaapeli Mutkanen kertoo, että nuori aasi ja kameli ovat poliisin vanhoja tuttuja Helsingin Poliisiyhdistyksen Korkeasaaren kevätretkeltä.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä on jo ilmaissut huolensa tapahtuneen johdosta ja ilmoittaa Punaruuti-lehdelle lähettämässään fiktiivisessä sähkeessään epäilevänsä vahvasti, että alkoholilla on ollut osuutta asiaan. Hänen mukaansa tapaus on malliesimerkki alkoholin käytön lisääntymisen negatiivisista puolista. Hyssälä mainitsee aasit erityisenä riskiryhmänä alkoholiongelmien ja syrjäytymisen saralla perustellen väitteensä sillä, että maamme jokaisessa alkoholiin kytköksissä olevassa väkivallanteossa on mukana vähintään yksi aasi.

Tapauksen tutkinta valmistunee kuukauden sisällä, jolloin oikeuskäsittely alkaa. Rikospoliisista pidetään todennäköisenä, että kameli saa kolmesta kuuteen tuntia ehdollista vankeutta.

Ei kommentteja: