perjantai 7. joulukuuta 2007

Vaalipäivä on täällä! (18. maaliskuuta 2007)

Eduskuntavaalit todellakin ovat taas täällä käsiemme ulottuvissa tässä paikassa ja tässä ajassa. Vuoden 2007 eduskuntavaalit eivät ole poikkeukselliset ainoastaan siksi, että nämä ovat Suomen historian ensimmäiset vuonna 2007 järjestetyt eduskuntavaalit, vaan nyt äänestäjärintamilla puhaltaa muitakin uusia raikkaita tuulia. Nimittäin näissä vaaleissa äänestäjien toiminta ei rajoitu enää vain perinteiseen äänestämiseen ja lopputuloksen kiroamiseen, vaan mukaan on astunut vaalivedonlyönti.

Monet vedonlyöntiyritykset tarjoavat erinäisiä kohteita koskien eduskuntavaalejamme ja näin on vedonlyönti käynyt kiivaana kuin lyönti politiikan nyrkkeilykehässä, jossa sosialismin uljas kolossi takoo pöhöttynyttä markkinatalouden kärpässarjalaista sata nolla. Punaruuti-lehden kyselyn mukaan suosituin vedonlyöntikohde on ollut väärinäänestäjäveikkaus. Siinä vedonlyöjän tulee veikata kuinka monta prosenttia äänestäjistä äänestää väärin. Kyselymme mukaan pienimmät kertoimet asettuvat veikkauksille, joiden mukaan 80% ja sitä suurempi osuus äänestäjistä äänestää väärää henkilöä ja/tai puoluetta, kun taas vasemmistolle jymyvoittoa ounastelevat 20% tai sitä matalemmat veikkaukset tarjovat kertoimiksi jo kolme ja peräti neljä numeroisia lukuja. Kerroinsuhteet kielivät Puolueen mukaan yhteiskunnan rappiosta ja porvarihallinnon ylivallasta ja sorrosta.

Vedonlyönnin lisäksi uuden hallituksen kokoonpano ja etenkin pääministerispekulaatio puhuttaa ankarasti. Punaruuti-lehti ottikin yhteyttä Puolueen politiikan tutkija James A. Kuosmaseen ja tiedusteli, miltä vaalien ennuste näyttää äänestyskäyttäytymistilastoja tutkineen konkarin silmin.

Kuosmasen mukaan pääministerispekulaatiossa ollaan menty täysin harhapoluille. Julkisuudessa esitetty Vanhanen-Katainen-Heinäluoma-Alatalo -pääministeriehdokaskvartetti on Kuosmasen selonteon mukaan tuulesta temmattu. Kuosmanen tähdentää, että pääministeriehdokkaalta vaaditaan äänivyöryä ja vankkaa asemaa suomalaisessa politiikassa. Tähän teesiin nojaten Kuosmanen nostaa pääministeriehdokkaiksi Kirkkovene-tyhjä-Ankka-piirros -nelikon. Hänen tutkimuksensa on osoittanut, että tällä nelikolla on vankka kokemus politiikasta, sillä jokainen nelikon ehdokas on saanut ääniä eduskuntavaaleissa jo lähes 50-vuoden ajalta - Tämä kielii Kuosmasen mukaan syvästä luottamuksesta nelikon ehdokkaisiin.

Vaikka nelikko on Kuosmasen mukaan äärimmäisen tasaväkinen, veikkaa hän kuitenkin pääministeriksi piirrosta. Kuosmasen mukaan piirros ei ehkä ole nelikon kovin ääniharava, mutta se kuitenkin omaa riittävää mukautuvaisuutta, mitä pääministerin vaativa rooli edellyttää. Hän myös mainitsee, että piirroksen monimuotoisuus ja jokaista kansalaista puhutteleva olemus takaa sen, että pääministeri ei aja vain pienen vähemmistön etuja, vaan keskittyy olemaan koko kansan pääministeri. Toisaalta Kuosmanen nostaa esiin seikan, että piirroksen roolia yhtenä suurista ääniharavista on kritisoitu ankarasti, mikä osaltaan asettaa piirroksen suosion kyseenalaiseksi. Esimerkiksi edellisissä eduskuntavaaleissa piirros sai suunnattoman äänivyöryn Helsingin vaalipiirissä, mutta vaalien jälkeen Suomen antropologisen ja arkeologisen seuran tutkimuksissa ilmeni, että osa piirroksen saamista äänistä olivatkin alkuihmisen primaaleita yrityksiä raaputtaa Tony Halmeen numerosymboleita äänestyskuponkiin. Tästä viisastuneena 2007 vaaleissa vaalilautakunta on antanut määräykseen pystyttää äänestyspaikkojen ovien vierustoille jätkänkynttilät, jotta tulta kaihtavat alkuihmiset pysyisivät poissa äänestyspaikoilta. Perussuomalaisten pj. Timo Soini yhdessä SIK:n, Suomen Kansan Sinivalkoisten ja Itsenäisyyspuolueen edustajien kanssa onkin jo lähettänyt valituskirjelmän vaalilautakunnalle äänestäjiensä järjestelmällisestä karkoittamisesta uurnilta.

Eduskunnan puhemieheksi Kuosmanen laittaisi kirkkoveneen. Tätä hän perustelee sillä, että kirkkoveneellä on kokemusta asioiden pyörittämisestä - Onhan kirkkovene pyörittänyt maailmaakin jo usean tuhannen vuoden ajan. Tätä kokemuspohjaa ei Kuosmasen mukaan kannata aliarvioida ja huomauttaa, että kirkkoveneelle ei olisi ongelma pyörittää maailman lisäksi myös eduskuntaa.

Aku Ankalle Kuosmanen ehdottaa valtionvarainministerin roolia, sillä hänen mukaansa Ankan alituinen housuvajaus helpottaa valtionvarainminsterin työtä. Pankkikonsernien kiireiset johtajat tukevat Kuosmasen ehdotusta, sillä talouden ökypohattaportaan kallisarvoista aikaa säästyy vaalikauden kuluessa useita kymmeniä tunteja, kun valtionvarainministerin pyllyn lipaisu helpottuu. Kuosmasen mukaan tämä edistäisi talouden kehitystä ensi vaalikaudella.

Tyhjälle Kuosmanen taasen ennustaa rivikansanedustajan paikkaa, sillä hän uskoo tyhjän sopeutuvan täysin hyvin istuntosalin tyhjyyttä kaikuvaan tunnelmaan.

Seuraavaksi kysyimme politiikan tutkija James A. Kuosmaselta mitä merkitsee usean pienen puolueen esille nostama Suomi Suomalaisille -vaatimus. Kuosmasen mukaan kyse on erittäin merkillisestä marginaaliryhmittymästä ja kutsuu ilmiötä Euroopan monarkismin paluuksi. Koska Kuosmasen tutkimuksista ei kuitenkaan selviä, miksi juuri Suomalaisista halutaan maamme uusi monarkistisuku, voidaan asiasta vain spekuloida. Kuosmanen väläyttää, että yhtenä syynä Suomalaisten suosioon voi olla Kari Suomalainen ja hänen vaikutuksensa 1900-luvun jälkipuoliskon politiikan kuvaan mediassa. Toisaalta hän ei osaa sanoa, miksei Suomea voitaisi antaa vaikka Korhosille. Vaikkakin Suomi Virtasille olisi demokratian kannalta toimivin ratkaisu, Virtasien nimeämistä monarkistisuvuksi Kuosmanen ei kannata. Hänen mukaansa Virtasien suku on aivan liian laaja. Tämä johtaisi siihen, että eurooppalaisen monarkismin tärkein kulmakivi, insestin tuloksena syntynyt geneettinen degeneraatio ja rappeuma vaarantuisi ja maahamme ei saataisi edes sadan vuoden sisällä hullua ja perinnöllisten sairauksien runtelemaa kuningasta.

Haastattelun lopuksi Kuosmanen kehottaa kansalaisia äänestämään tänään, sillä hänen mukaansa ennen vallankumousta vain äänestämällä voit vaikuttaa. Tutkijan mukaan nyky-yhteiskunnan tukipilari ja selkäranka on siinä, että jokainen kansalainen voi äänestää ketä tahansa punaista ehdokasta.

Punaruuti-lehden toimitus toivottaa hyvää ja rattoisaa poliittisesti sitoutumatonta vaalipäivää kaikille.

Ei kommentteja: