perjantai 7. joulukuuta 2007

Talvi yllätti taas (30. lokakuuta 2006)

Lokakuun loppumetrit ovat tuoneet taas yllätyksen maamme maantieverkostoa rasittaville nelipyöräisten ystäviemme kuljettajille. Lumisateet ovat iskeneet koko maan laajuisesti ja tien päällä purraan hammasta.

Tämä on minun työurani aikana jo 34. kerta peräkkäin, kun talvi yllättää, kertoo Auto- ja kuljetusalan ammattiliiton toiminnanjohtaja Sami Nuukanen. Ajatelkaa, 34. kerta, joka ikinen työvuoteni! Auto- ja kuljetusalalla talven vekkuli käyttäytyminen on saanut pintaan ärtyneisyyttä. Puolue onkin lähettänyt AKT:n johdolle tiedotteen, missä paljastetaan luotettavilta tahoilta saatu tieto, että talven arvaamattomuus johtuu työnantajapuolen Kauniaisiin työntekijäin katseilta kätketystä säähallintalaitteistosta. Tällä keinoin työnantajapuoli hidastaa kuljetuksia ja näihin hidastuksiin on ovelaa vedota palkankorotuksia evättäessä. AKT onkin ryhtynyt Puolueen kanssa yhteistyöhön, jotta sorto saadaan nujerrettua.

Talven yllättäminen on arkistotietojen mukaan 120. perättäinen yllättäminen. Arkistotietoja on kerätty vuodesta 1886. Talven yllättämistä pidettiin ilmiömäisenä jo vuonna 1888. Tuona vuonna Punaruuti-lehden edeltäjä Suomen Puoluweeton Julcasu kirjoittaa neutraalisti: Talwi ompi yllättänyt taasen. Jo toisena wuotena peräcanaa. Moninaiset waunut ilman asianmucaisia niittipyörimiä. Herrat ja porhot macaawat nyt waunuineen ojassa. Sinne cuuluvatcin, etencin pohatta Jacobson.

Talven tehtyä jälleen yllätyksen on maamme teillä rutkalti kesärenkailla liukastelevia autoilijoita. Harva uskoi, että myös tänä vuonna tulisi talvi, sillä todennäköisyyksien valossa talven tulo oli kaikkea muuta kuin odotettavissa. Puolueen neuvostomatematiikan laitoksen todennäköisyyslaskennan professorin E. Pesosen mukaan talven yllättämiset ovat tilastollisesti historiallisia. Pesosen mukaan todennäköisyys sille, että talvi tulee taas samaan aikaan kuin lukemattomina viime vuosina, on jo nyt häviävän pieni ja pienenee entisestään. Laskelmieni mukaan ensi vuonna talven sijasta tulee suoraan kevät, kertoo Pesonen. Teoreettisen todennäköisyysmallini puitteissa ei ole mitenkään mahdollista, että talvi yllättäisi myös ensi vuonna ja ilmestyisi ravistelemaan maatamme jälleen.

Pesosen ennustus talven väliin jäämisestä vuosien 2007-2008 vaihteessa on saanut musiikkiteollisuusbisneksen varpailleen. Vuoden 2007 jouluksi tehtyjen joululevyjen sisällöt joudutaan uusimaan täysin. Ennuste vaikuttaa varsin paikkaansa pitävältä, kerrotaan Universal Musicista, tästä johtuen olemme päättäneet uudestaan levyttää jo valmiiksi tehdyt Helmut "Casce" Lottin ja Vesku "Vesa-Matti" Loirin joululevyt. Syy radikaaliin päätökseen on se, että levyjen lyyrinen sisältö ei korreloi talvea tuuraavaa kevättä. Näin ollen ikiharmaat joululaulut on uudelleensanoitettu.

Petteri Punakuonossa uuden lyriikan mukaan Petterillä on krooninen siitepölyallergia ja pukilta jää lahjat jakamatta, kun Petteri nukahtaa antihistamiinien vaikutuksesta valjaisiin. Laulu Kurainen joulu puolestaan hehkuttaa keväisen joulun tunnelmaa. Varpunen jouluaamuna -teoksessa varpunen taistelee raivoisasti reviiristään ja pesii. Puolue huomauttaa, että jos levyille olisi äänitetty Puolueen suosimia joululaulunumeroita, kuten Punapuu on rakennettu, Punavuortenyö ja Nuorison marssi, ei olisi uusintaäänitystä tarvittu. Toimistosta muistutetaankin, että Puolueen tuottamaa joululaululevyä on kohta taas saatavilla ilmaiseksi Puolueen jäsenille.

Pesosen ennuste on herättänyt myös meteorologit. Metorologian laitokselta on tullut kirjelmä, jossa ilmoitetaan talven olevan luonnollinen ilmiö, nk. 'vuodenaika', joka tulee normaaleissa olosuhteissa joka vuosi. Pesonen tyrmää kirjelmän täysin ja todistaa matemaattisesti, että jatkuva yhden ilmiön toistuminen vähentää kyseisen ilmiön odotusarvoa merkittävästi. Pesosen mukaan Metorologian laitos on täysin ajastaan jäljessä esittäessään talven kaltaisten ilmiöiden johtuvan säästä. Tämä on tiedettä, painottaa Pesonen, eikä mitään pilvistä ja säästä ennustamista!

Punaruuti-lehti muistuttaa lukijoitaan, että nyt on jo korkea aika vaihtaa kesäkarvahattu talvikarvahattuun. Tekniikkapalstan tiimi antaa vinkin, että kannattaa valita kitkakarvahattu nastakarvahatun sijasta, sillä nastakarvahatussa on suurempi päämelu ja se kuluttaa korkeaa otsaa.

Punaruuti-lehti toivottaa hyvää talvenalkua lukijoilleen.

Ei kommentteja: