perjantai 7. joulukuuta 2007

Syksy soi! (23. syyskuuta 2006)

10. lokakuuta järjestetään Puolueen toimiston paraatikentällä perinteikäs Syksy laulaa -laulutapahtuma. Tradition mukaan tämänkin vuoden luikautuskekkereillä on uusi väriteema, jonka tunnelmaan esitettävät laulelmat, performanssit ja musiikkinäytelmät sovitetaan. Väriksi valittiin tällä kertaa puolukanpunainen.

"Tämän vuoden väriteema on erittäin vaativa ja asettaa sovitus- ja laulutiimin täysin uuden haasteen eteen suorastaan pakottaen lähestymään prosessia täysin uudesta suunnasta", kiteyttää projektikordinaattori Antero Multanen ja jatkaa: "Verrattuna viime vuoden teemaan, Mäkisen Jounin Volvon punaiseen, tai vuoden 1992 legendaariseen klassikkoon, ihan tavalliseen punaiseen, on puolukanpunainen uusi ja jännittävä sävy väripaletissamme".

Vieraita laulattaa normaaliin tapaan laulukööri, joka koostuu Puolueen Huutolaulajat -sekakuorosta ja vierailevista tähdistä, joiden joukossa lauteille astuu mm. Puolueen viisivuotissuunnitelma-agraari Mikko "Kaikki maissia" Jokinen (basso) ja toimiston muonasihteeri Ruukkilan sokea kolli Herra Ahlfors (rummut).

Ohjelmisto koostuu peräti kolmesta kymmenestä laulusta, joiden joukossa kuullaan mm. Laulu Jukolan Toivosta ja Yrkki Ryynäsen laulusarja Punaisen eri sävyt. Performansseja on tänä vuonna mukana kuusi, joista ehkä merkittävin on vierailevan taiteilijan Vasili Sergovin "Oikeudenmukaisuuden ja miljonääripohatta Jacobsonin paini". Musiikkinäytelmänä nähdään koko perheelle suunnattu hersyvän hauska anatominen parasiittikomedia "Kenen Joukossa seisot?".

Tapahtuma on kaikille ilmainen ja esitykset alkavat kello 12:00 ja kestävät kello 21:00 asti. Tarkempi ohjelma-aikataulu löytyy paikanpäältä.

Lisäksi syksy tuo mukanaan Sosialististen Dementikkojen hyväntekeväisyyspaukun Oi muistatko vielä sen laulun? -konsertin. SD vastaa koko projektin järjestämisestä ja tulot suunnataan SD:n virkistystoiminnan tukemiseen. "Tapahtuma järjestetään muistaakseni paraatikentän laidalla", kertoo projektipäällikkö Tuija Koponen, "muistan jonkun puhuneen jotain loka-marraskuun vaihteesta, mutta en mene sanomaan varmaksi", hän jatkaa.

Lavalle konsertissa nousee maamme musiikkitaivaan kirkkaimmat tähdet: "Mukana on Sammy Babitsin ja Danny & Armi, vai olikohan se viime vuonna? Mutta sen nyt ainakin muistan, että pienenä mummolassa kuunneltiin aina Sammya", kertoo Koponen.

Tästä kattavasta artistikaartista pääset nauttimaan käsittämättömän edullisesti. "Sisään pääsee muistaakseni kymmenellä markalla. Kun Paavo Nurmi kirstuun vilahtaa, niin asiakas konserttiin kilahtaa, vai menikö se toisin päin?", informoi Koponen.

Tämän vuoden konsertilta odotetaan parempaa menestystä kuin viime vuoden Missä se Väinö on? -konsertista, minkä järjestäminen vain pääsi unohtumaan.

"Tervetuloa valamaan savea koko perheen voimin, vai oliko tässä nyt kyseessä tanssijuhlat?", toivottaa Koponen.

Ei kommentteja: